Son Haberler

23 Ağustos 2013 Cuma

Dünyanın En İnce Diskleri WD Blue UltraSlim ve Slim'i İnceliyoruz..


WD'in yeni ürünü olan UltraSlim ve Slim diskler ile artık 500GB ve 1TB büyüklüğünde tabletlere ve laptoplara rastlayabiliriz.

WD'in en ince diski 5mm kalınlığa ve şuan için sadece 500GB depolama alanı sunan Blue serisi UltraSlim diskler oluyor. UltraSlim diskler sayesinde yakında tabletler de bile 500GB depolama alanı görebilmek mümkün. UltraSlim'in SFF-8784 Edge adında resimde görüldüğü gibi değişik bir konnektörü var ancak yanında getirilin çevirici ile SATA 6.0 GBit/s hızında ve 16mb cash kapasitesi ile çalışabiliyor. UltraSlim beklemede 15db, yük altında ise 17db de çalışıyor, 5400rpm dönüş hızı sayesinde 120 Mb/s yazma, 110 Mb/s okuma hızı bulunuyor.

WD'in daha yüksek kapasiteli olan en ince diskleri ise Slim kategorisinde yer alıyor. 500GB/1TB depolama alanına sahip olabilmesi ve 7mm kalınlığı  ile UltraSlim'den ayırt edebiliyorsunuz. Slim disklerde ise herhangi bir çevirici olmadan direk SATA portlarına bağlayabiliyorsunuz. 5400rpm dönüş hızına sahip diskler SATA 6.0 GBit/s destekleyerek 110 Mb/s okuma, 120 Mb/s hızlarında yazma işlemi yapabiliyorlar. UltraSlim beklemede 15db ses çıkartırken Slim diskler beklemede 20db,  yük altında 21db ses yüksekliğinde çalışıyor.


Bu disklerin Türkiye'de satışa şuan için çıkmadı ancak yurt dışında net fiyat belli olmamakla birlikte normal disklerden daha pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yerine ülkemizde daha uygun fiyatlı ve daha yüksek performanslı ancak daha kalın olan SSD disklere göz atabilirsiniz.

Diskler hakkında daha fazla bilgi almak ve yakından görüntülemek isterseniz aşağıdaki video incelemeyi inceleyebilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Designed By Published.. Blogger Templates