Son Haberler

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Galaxy S3 İle Neler Değişti? Samsung Galaxy S3 Detaylı İnceleme!




Evet arkadaşlar bugün incelemesini yapacağımız telefon çevreci “Samsung Galaxy S3”. S3’e ilk baktığımızda tasarımı gözümüze çarpıyor S2’den uzak daha çok Nexus serisine benzetmişler. Bunun yanı sıra her Galaxy serisinde olduğu gibi bunda da plastik kasa kullanılmış. Ancak telefonu elimize aldığımızda kırılacak narin bir his uyandırmıyor, gayet sağlam bir yapısı bulunmakta. 136,6 x 70,6 x 8,6 mm boyutlarında, 133gr ağırlığı ile 4.8” ekran boyutu mevcut. Ekran Gorilla Glass 2 teknolojisine sahip bir cam barındırıyor ve bu sayede çiziklere karşı dayanıklı olması sağlanmış. Ekran boyutunun 4.8” olması ile birlikte Samsung mümkün olduğunca telefonu verimli kullanmaya çalışmış ve Samsung Galaxy S3’ün  ön yüzünde ise fiziksel ana ekran tuşu, onların yanında ise menü ve geri tuşu konumlandırılmış, yukarılara doğru çıktığımızda ise ön kamera, ahize, durum ledi ve çevresel sensör bulunmakta. Durum ledi  sayesinde telefona herhangi bir bildirim geldiğinde led yanarak size haber veriyor. Telefonun arka kısmında ise Samsung logosu, 8mp kamera, led flaş, hoparlör, yan kısmında ise sağda açma/kapama, solda ses açma/kapama butonu, altta MicroUSB ve üstte ise 3.5mm kulaklık girişi bulunmakta.

Tasarımını bitirdikten sonra yavaş yavaş donanımsal, multimedya ve performansı hakkında konuşabiliriz.

Telefon donanım olarak çok güçlü diyebiliriz. Birçok özelliği bulunmakta. Süper Amoled Hd teknolojisine sahip 1280*720p çözünürlüğüne sahip 306ppi 4.8” olan ekran ile film izlemek ve makale okumak çok keyifli ve kaliteli oluyor.
Samsung Galaxy S3 1.4Ghz 4 çekirdekli CortexA9 Exynos4212 Quad-Coore işlemcisinin yanında Mali400Mp grafik işlemcisi ve 1GB Ram miktarı ile oyunlarda ve 720p videolarda sorunsuzca işlem yapabiliyor. Telefon kapasite olarak 16, 32 ve 64 GB olarak üretilmekte ve 64 GB MicroUSB desteğine sahip.
S3 kablosuz teknoloji olarak mümkün olduğunca en üst seviyede donatılmış. 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot, DLNA, NFC, Bluetooth 4.0, MHL destekli microUSB, USB-On-The-Go, GPS, Glonass ve  RDS destekli Fm Radyo ile birçok donanım özelliğine sahip. Bunun yanında HSDPA ile 21Mbps’e kadar, HSUPA desteği 5.76Mbps mobil ağlardan veri çekebiliyor. Bu donanım sayesinde harita deneyimi,  S Beam ile Galaxy S3 telefonları arasında multimedya paylaşımları hızlandırılmıştır.

Galaxy S3 Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ile birlikte geliyor.  Ve bu sistem ile S3’te 7 adet ana ekran bulunmakta ve bunlara istediğiniz gibi klasör ve uygulama kısayolları ekleyebiliyorsunuz. Samsung Apps  uygulaması ile Samsung’un birçok uygulamasına ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında Samsung telefonlara özel Dropbox’tan 50GB depolama alanına sahip oluyorsunuz. Telefon işletim sisteminin avantajı ve Smart Stay(Akıllı Bekleme) teknolojisi ile eğer deli gibi oyun oynamıyorsanız 2100mAh bataryası sizi 1 gün idare edebiliyor.

Telefondan güzel bir manzara çekmek isterseniz arka kamera size normal ışıkta olsun güneş ışığında olsun gayet iyi görüntüler yakalayabiliyorsunuz. Gece fotoğraf çekmek istediğiniz takdirde Led Flaş sizin işinizi görücektir. Arka kamera sayesinde 1080p/30fps çözünürlüğünde videolar elde edebilirsiniz. Ön kamera ise 720p/25fps çözünürlüğüne sahip olduğundan 3G ve videolarda yeterli durumda.

Telefon video oynatma açısından da üst seviyede diyebiliriz. MP4, DivX, XviD, WMV, H.264, H.263 formatlarını destekleyerek 720p çözünürlüğünde videoları hiç takılma olmadan izleyebiliyorsunuz. Müzik deneyimi ise dış hoparlör çok iyi değil ancak kulaklıkla daha çok verim alabilirsiniz. Galaxy S3 MP3, WAV, eAAC+, AC3 ve FLAC türlerini destekliyor ve SoundAlive uygulaması ile güzel ekolayzır ayarı yaptıktan sonra keyifli bir müzik dinleyebiliyorsunuz.  
Genel olarak telefon parasını hak ediyor. İyi bir oyun performansı, güzel bir şarj süresinin yanında keyifli multimedya özellikleri sunuyor.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Designed By Published.. Blogger Templates